Nápady pro Aničku.cz

Pečená cizrna s česnekem



Výborné zdravé mlsání večer k televizi či pro návštěvu, u nás oblíbené i Aničkou. Cizrna obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů, takže ji můžeme jen doporučit. Lze vymyslet různé variace příchutí (chilli, s pizza kořením, skořicové...). Nám se nejvíc osvědčila česnekovo-parmazánová kombinace. 

Potřebujeme:

  • půl balíčku cizrny (nebo cizrna v konzervě)
  • olivový olej
  • parmazán
  • sušený česnek
  • sůl

Uvaříme cizrnu do měkka, asi 40 minut, ke konci osolíme (cizrnu v konzervě nemusíme vařit). Slijeme vodu, necháme chvíli okapat. Vymažeme plech olivovým olejem, vsypeme cizrnu, posypeme kořením, solí a parmazánem a promícháme. Pečeme na 175°C zhruba 40 minut. Někdy v půlce pečení cizrnu promícháme. Ke konci pečení je třeba ochutnávat, aby byla křupavá, ale ne tvrdá. Nejlepší první den, ale vydrží pár dní.

Publikováno 1.7. 2014 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět