Nápady pro Aničku.cz

Špaldový perník se semínky



Výborná nadýchaná buchta, u nás měla velký úspěch. 

Na velký plech potřebujeme:

  • 3 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 čokoládový pudink
  • 1 kypřící prášek
  • koření do perníku (skořice, badyán, hřebíček)
  • 4 lžíce kakaa
  • necelý 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 2 vejce
  • trocha marmelády
  • semínka a cukr na posypání

Nejprve smícháme všechny sypké suroviny. Pak vyšleháme dohromady olej, mléko, vajíčka a marmeládu. Můžeme ještě přidat rozinky či ořechy podle chuti. Smícháme vše dohromady a vylijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme zhruba 40 minut na 180°C. Asi po 10 minutách pečení posypeme buchtu různými semínky (slunečnice, dýně, sezam nebo len) a posypeme cukrem. Pak ještě pokapeme pečlivě vodou, aby cukru vytvořil na buchtě pevnou krustu. Dáme dopéct.

Publikováno 27.1. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět