Nápady pro Aničku.cz

Čokoládový jáhlový dezert



Jáhly jsou výbornou léčivou surovinou, kterou bohužel hodně lidí (ani já) neumí používat. Konečně jsem ale vymyslela recept, ve kterém nám všem moc chutnají.

Jáhly jsou výjimečné pro vysoký obsah hořčíku, fosforu, železa, vápníku a vitamínů. Působí proti únavě, depresím, poruchám trávení atd.

Na šest porcí jáhlového dezertu potřebujeme:

  • 250g jáhel
  • něco přes půl kelímku smetany na šlehání nebo pro bezmléčnou variantu kokosové mléko
  • tabulku hořké čokolády
  • 2 hrušky případně jiné ovoce

Jáhly nasypeme do síta/cedníku a 2x prolijeme vřící vodou. Pak je v hrnci uvaříme do změknutí se špetkou soli (cca 10 minut). Do horkých jáhel nalámeme čokoládu, aby se rozpustila. Pak vše rozmixujeme dohladka se smetanou. Kdo má rád sladší, přidá ještě trochu medu či cukru. Směs rozdělíme do skleniček s kousky hrušek, případně banánů či pomerančů. My máme radši vychlazené, ale lze jíst i teplé:).

Publikováno 31.3. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět