Nápady pro Aničku.cz

Jablečné ovesné sušenky



Vzhledem k neblahému vlivu lepku na naše zažívání se snažíme bílou mouku co nejvíce omezovat. Omezujeme také kupované sladkosti a dáváme přednost domácím. Tyto sušenky jsou málo sladké a nemusí bílou mouku vůbec obsahovat vůbec. Pokud vaše děti nejsou na pohankovou mouku zvyklí, smíchejte ji půl na půl s bílou, nebo použijte pšeničnou, ale celozrnnou nebo špaldovou.

Na dva plechy sušenek potřebujeme:

  • 100 g pohankové hladké mouky (špaldové)
  • 90 g ovesných vloček
  • 2 střední jablka nahrubo nastrouhaná
  • 70 g cukru
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 2 hrsti slunečnicových semínek (nemusí být)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky skořice
  • 1-2 lžičky citrónové šťávy
  • špetka soli
  • rozinky či brusinky na ozdobení

Vše smícháme dohromady. Na pečící papír nebo vymazaný plech děláme malé placky, na které pak doprostřed přidáváme brusinku. Pečeme na 180°C asi 15 minut. 

Publikováno 19.4. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět