Nápady pro Aničku.cz

Cibulové krekry - rychlé, zdravé a chutné



Na dva plechy cibulových krekrů potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky (dávala jsem 150 g pohankové a 100 g pšeničné)
  • 3 menší cibule nebo 2 velké
  • 100 g másla
  • sůl
  • 1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)
  • lze přidat nastrouhaný sýr a sezamová semínka

Syrovou cibuli rozmixujeme na kaši, smícháme s moukou, solí a rozpuštěným máslem. Pokud je těsto lepivé, necháme aspoň půl hodiny odležet v ledničce. Těsto rozválíme na plechu a nakrájíme na čtverečky nebo tyčinky. Pečeme na 180°C do zlatova (tuším 15-20 minut to bylo). Krekry krásně voní a chutnají po cibulce. Doporučuji sníst do tří dnů, sušenky pak tvrdly.

Publikováno 3.10. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět