Nápady pro Aničku.cz

Tak trochu jiný švestkový závin



Kupované listové těsto doma už téměř nepoužíváme a konečně jsem našla zdravější a stejně časově nenáročnou náhradu. Těsto se skládá pouze z pomazánkového másla a "tmavé" mouky. Pokud kupované listové těsto používáte často, doporučuji shlédnout pořad A DOST! a vybrat si alespoň kvalitnější.

Na jednu velkou nohavici závinu potřebujeme:

  • 200 g pomazánkového másla
  • 200 g špaldové mouky
  • švestkovo-makovou náplň (švestky, mletý mák, trochu cukru - pokud nedáváte již slazený kompot)

Rukou uhněteme pomazánkové máslo s moukou do těsta a rozválíme přímo na plech s pečicím papírem. Do jedné třetiny rozváleného těsta poklademe náplň a zarolujeme. Pečeme na 200°C zhruba 20 minut.

Publikováno 6.10. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět