Nápady pro Aničku.cz

Špaldové perníčky



Tento recept jsem převzala od jedné maminky od nás ze školky a navíc skvělé blogerky o zdravém jídle. Najdete ho tady. Já jsem upravila minimálně. Perníčky jsou měkké (pokud je teda nepřepečete jako já první plech), málo sladké a krásně voňavé. 

Na tři plechy perníčků potřebujeme:

  • 350 g špaldové mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 100 g tekutého medu
  • 40 g měkkého másla
  • 2 vejce
  • lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžíce perníkové směsi koření (ta moje je: skořice, hřebíček, badyán, koriandr, nové koření)

Vše smícháme dohromady, necháme pár hodin v lednici. Vyválíme, vykrajujeme, pečeme (na 170°C asi 8 minut) - to už asi znáte:). Chceme-li perníčky lesklé, potřeme je hned po vytažení z trouby žloutkem.

Publikováno 5.12. 2015 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět