Nápady pro Aničku.cz

Dýňový cheesecake s čokoládou



Jediné, co na podzimu kromě barevného listí mám ráda, jsou dýně. Naprosto univerzální zelenina. Letos jsem ji ještě nedělala na sladko, ale shlédnutím Věruščiny dýňové buchty se mi začaly sbíhat sliny. Vyzkoušela jsem tedy dýňový cheescake, opět upravený do trochu zdravější podoby. A byl výborný.

Na malou dortovou formu (průměr 23 cm) potřebujeme:

  • cca 230 g pečené dýně Hokaido (asi třetina střední Hokaido - upekla jsem celou, ze zbytku jsem udělala polévku)
  • 3 vejce
  • vaničku tvarohu
  • tabulku hořké čokolády (alespoň 60% kakaa)
  • 100 g cukru
  • koření: skořice, mletý zázvor nebo sušená citrónová kůra

Na korpus:

  • 170 g cornflaků
  • 30 g sezamových semínek
  • 110 g másla
  • lžíce medu

Cornflaky se semínky podrtíme nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme med a máslo a napěchujeme na dno dortové formy. Dáme předpéct na 10 minut na 180°C. Upečenou dýni (peču na měsíčky na 180°C asi 20 minut) rozmixujeme s vajíčky, tvarohem, cukrem, kořením a rozeřátou tabulkou čokolády (do té přidáme lžičku kokosového nebo jiného tuku). Náplň zarovnáme na předpečený korpus a pečeme ještě zhruba 35 minut.

Publikováno 5.10. 2016 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět