Nápady pro Aničku.cz

Nepečené košíčky s pomerančem



Lehký, osvěžující dezert, ideální na léto. Lze na něj použít ovoce nebo kompot, co najdete doma, a ořechy či semínka, co máte zrovna doma. I u nás vznikal stylem, co dům dal.

Základ košíčku je vlastně, jak se dnes říká, raw :). Můžete si ho připravit den předem, hezky se rozleží. My jsme na 14 košíčků použili:

  • hrnek mandlí (nebo vlašských, lískových, kešu ořechů)
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • cca 2/3 hrnku datlové pasty nebo rozmixovaných sušených datlí

Na krém je potřeba:

  • 200-250 g mascarpone (nebo lučiny)
  • 100-150 g hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • nastrouhanou kůru a šťávu z biopomeranče
  • zruba lžíci práškového cukru

Vše, co patří do základu rozmixujeme výkonným mixérem na jednotnou hmotu - mohou v ní zůstat malé kousky ořechů. Nejlépe aspoň hodinu odleželou hmotou tvarujeme košíčky (jako formu jsem použila papírové košíčky vložené do formy na muffiny).  Potom vyšleháme vše, co je potřeba na krém, a košíčky naplníme.

Datlovou pastu jsme si doma oblíbili, koupili jsme ji přes internet ve větším množství (kupujeme tak i ořechy za nižší cenu, takže se poštovné vyplatí). V lednici zabalená vydrží velmi dlouho a proti jiných alternativním sladidlům má velmi sympatickou cenu:).

Publikováno 23.5. 2017 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Reklama







Home Zpět