Tak tohle cukroví je naprostá bomba. Je to samé ovoce s troškou čokolády a je strašně dobré! Ovocné "kůže" dělám dětem každoročně v létě z různých druhů ovoce. Teď mě inspirovaly kupované jablečné trubičky s polevou na konci, které naše děti milují. Rozhodla jsem se vyzkoušet je jako vánoční cukroví a jsem z toho nadšená. Příprava není složitá.
Na zhruba 20 trubiček potřebujete:
Jablka vykrájíme (kdo chce může i oloupat, ale není to potřeba) a spolu s rozinkami a skořicí rozmixujeme na kaši. Hmotu rozetřeme na plech s pečicím papírem do tenké vrstvy. Sušíme v sušičce nebo v troubě 3-4 hodiny na 60°C (na horkovzduch, vkládám také plochou vařečku do dvířek trouby, aby nebyla zcela zavřena a odvětrávala se). Délka sušení záleží na šťavnatosti ovoce i vrstvě hmoty na plechu. Pokud hmota ještě lepí, nechávám doschnout na topení nebo vložím do trouby ještě následující dny například po pečení.
Vysušenou placku rozkájíme na obdélníčky. Mě z plechu vyšlo 21 obdélníčků cca 5x9 cm. Obdélníčky srolujeme do trubiček a konce namočíme do rozpuštěné čokolády. Než čokoláda ztuhne, můžeme zatížit, aby se nám trubičky nerozmotaly.
Publikováno 21.12. 2017 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.