Nápady pro Aničku.cz

Datlové řezy



Výborný nepečený dezert z pohanky, datlí a semínek. Tohle spojení by mě nenapadlo, děti si dezert vybraly v Kuchařce ze Svatojánu. Trochu jsme ho pozměnili - použili jsme to, co bylo doma. Hutnost dezertu jsem nakonec odlehčila krémem.

Na dezert (ve formě nebo plechu cca 16x30 cm) potřebujeme:

  • 100 g světlé pohanky
  • 200 g slunečnicových semínek
  • 200 g vypeckovaných datlí nebo datlové pasty
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 70 g másla (v originále kokosový olej)
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g pomazánkového másla bez příchutě
  • lžíce medu 
  • hořká čokoláda na ozdobení

Pohanku namočíme den předem - vodu v mezičase dvakrát slijeme a vyměníme. Rozmixujeme pohanku s datlemi a semínky. Přidáme kakao a máslo. Hmotu rozmažeme na pečičí papír vložený v zapékací míse nebo pekáčku. Necháme, pokud možno, cca hodinu stuhnout v lednici. Mezitím smícháme smetanu, pomazánkové máslo a med. Krém potom namažeme na dezert a posypeme strouhanou čokoládou. Dezert se ve formě špatně krájí, doporučuji tedy před mazáním vyndat ho i s pečicím papírem na prkýnko a pak jej tam už nechat. Krájíme na malé kousky, sníte jej méně, než klasické buchty.

Publikováno 28.4. 2020 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět