Nápady pro Aničku.cz

Perníčky plněné marcipánem



Domácím marcipánem můžete vylepšit vaše oblíbené perníčky, nebo zkuste ty naše. Pokud použijete svůj recept, uberte cukr, marcipán perník dosladí.

Na jeden plech perníčků:

  • 350 g hladké mouky (používám 150 g hladké pšeničné a 200 g špaldové celozrnné)
  • 120 g cukru
  • 10 g kakaa
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 70 g medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1-2 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • náplň cca: 100 g mandlí (klidně použijte neloupané, zachováte vlákninu a antioxidanty), 80 g cukru krystal, 20 g ovesných vloček

Z přísad umícháme těsto a necháme alespoň pár hodin odležet. Mezitím si vyrobíme marcipán: mandle, vločky a cukr dáme do mixéru a rozmixujeme na jemno. Vznikne nám hmota konzistence těsta, pokud se drobí, přidáme trochu vody.

Perníkové těsto rozválíme na tenčí vrstvu, než jsme zvyklí na běžné perníčky. Mezi dva stejné tvary vložíme placku z marcipánu, která je o trochu menší než tvar perníčku. Obě vrstvy těsta k sobě na krajích dobře přimáčkneme.

Ne pečicím papíru pečeme cca 15 minut na 180°C. Skladujeme v uzavřené dóze, aby perníčky nevysychaly a netvrdly. Pro dospěláckou variantu můžete zkusit perníčky po upečení krátce namočit do rumu.

 

 

Publikováno 15.6. 2023 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět