Buráková pomazánka je naše oblíbené mazání na pečivo či přilepšení do kaší i dezertů. Oblíbila jsem si ho s bílou čokoládou - má lahodnější chuť a méně se lepí v puse (což někomu vadí). Když už ho vyrábím, udělám většinou více skleniček a použiji jako dárečky. Teď na závěr školního roku se hodí jako homemade dárek pro paní učitelky. Bílé čokolády mám z čokoshopu Rigalli, kde jsem vybrala i minibonboniérky, které přidám do balíčku.
Na jednu skleničku pomazánky potřebujete:
Vše rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladka nebo necháme jemné kousky (někdo preferuje křupavější variantu). Vložíme do čisté sklenice. My uchováváme v lednici, ale nějakou dobu určitě vydrží i při pokojové teplotě.
TIP: Pokud chcete vyzkoušet vymazlenější variantu nebo máte alergii na buráky, použijte místo arašídů mandle.
ZAJÍMAVOST: Věděli jste, že arašídy jsou často označovány jako superpotraviny. Obsahují velké množství bílkovin, vitamínů skupiny B, C a E, antioxidantů a vlákniny. Navodí pocit zasycení na delší dobu a zrychlují metabolismus, takže se jich nemusíte bát, ani když si hlídáte váhu :).
Publikováno 14.6. 2024 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.