Recept na křupavou čočku, která se hodí jako proteinové mlsání nebo náhrada za krutony do polévek či salátů. Ochutnala jsem kupovanou variantu, která však byla dost drahá, proto jsem se rozhodla vyrobit doámcí, výrazně levnější.
Potřebujete:
Čočku necháme alespoň na hodinu namočenou ve vodě. Pak ji uvaříme do měkka (cca půl hodiny - podle velikosti čočky a délce namočení). Poté čočku scedíme a necháme okapat. Nakonec čočku vysypeme na plech, promícháme s trochou oleje, solí a kořením podle vlastní chuti. Dobře ji rozprostřeme a pečeme na 190 °C 20–25 minut.
Hotovou čočku necháme vychladnout a poté sesypeme do skleničky. Vydrží křupavá (zatím mám vyzkoušeno) minimálně 14 dní.
Publikováno 8.6. 2025 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.