Nápady pro Aničku.cz

Trdelník pečený na ohni



Na ohni nemusíte opékat jen buřty. My jsme zkusili trdelník a byl vynikající. Od té doby děláme každý tábor.

Na kynuté těsto potřebujeme (cca 6-9 trdelníků):

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 0,5 kvasnic (20 g)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 vejce

Připravíme si kvásek - do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr a počkáme než kvásek vzejde (asi 15 minut). Poté přidáme mouku a vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme zhruba půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme placku, kterou nakrájíme na proužky. Proužky těsta namotáme na silnější klacek (o průměru aspoň 2 cm). Konce pevně přitiskneme. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo rozdrcenými oříšky. Opékáme na ohni. Časem se nám více osvědčila varianta nejprve upéct těsto a poté potřít máslem a obalit v cukru se skořicí.

Přejeme dobrou chuť.

Publikováno 5.8. 2014 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět