Na ohni nemusíte opékat jen buřty. My jsme zkusili trdelník a byl vynikající.
Na kynuté těsto potřebujeme (cca 6-9 trdelníků):
Připravíme si kvásek - do vlažného mléka vmícháme droždí a cukr a počkáme než kvásek vzejde (asi 15 minut). Po té přidáme mouku a vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme zhruba půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme placku, kterou nakrájíme na proužky. Proužky těsta namotáme na silnější klacek (o průměru aspoň 2 cm). Konce pevně přitiskneme. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí nebo rozdrcenými oříšky. Opékáme na ohni. Přejeme dobrou chuť.
Publikováno 5.8. 2014 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.