Sirup z plodů rakytníku je úplnou vitamínovou bombou. Kromě velkého množství vitamínu C obsahuje řadu dalších vitamínů. Nebudu rozepisovat na co všechno je dobrý, ale je toho fakt hodně. Plody se sbírají od půli srpna do začátku září. Nevýhoda je, že se z větvičky špatně otrhávají. Já je ostřihuji nůžkami na nehty večer u televize. Propláchnuté plody rozmixuje, smícháme s medem či cukrem (zhruba poloviční množství co je šťávy z plodů). Zahřejeme do tepla, ne do horka (max. 70°C). Přecedíme přes sítko. Ještě teplý plníme do vyvařených lahviček. Uchováváme v chladnu. My dávkujeme jednu polévkovou lžíci denně.
Publikováno 4.8. 2014 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.