Recept na špaldové sovičky jsem si také přinesla ze semináře o zdravém vánočním cukroví Jany Habrovcové. Chutí připomíná linecké a je vhodné nejen na vánoce, ale třeba na dětskou oslavu.
Na dva plechy soviček potřebujeme:
Zpracujeme těsto a necháme aspoň hodinu v chladu odpočívat. Pak těsto rozválíme přes potravinářskou fólii. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Skleničkou vytlačíme křídla a vidličkou pařátky. Trochu těsta odložíme bokem a obarvíme kakaem. Z něj pak uděláme malé placičky na oči. Na ty pak ještě přilepíme karobové pecičky (ne čokoládové - roztekly by se) nebo něco jiného drobného, co doma najdete. Půlkami mandlí vytvoříme zobáčky. Pečeme na 170°C 10-15 minut.
Publikováno 14.12. 2014 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.