Toto domácí semínkové müsli jsme ochutnali u kamarádky na návštěvě a hned nám bylo jasné, že ho začnem vyrábět i doma. Jíme ho v jogurtu nebo jen tak třeba ke kafi. Ingredience přidáváme od oka a od chuti. Ovesných vloček dáváme zhruba stejně jak semínek, cukru tak, aby kousky držely při sobě. Potřebujeme tedy:
Na pánvičce opražíme zhruba na půlky nasekané oříšky a semínka (pokud chceme použít i malá semínka - sezam či len, přidáme je až nakonec). Pak přidáme ovesné vločky, kokos a trochu cukru (my kombinujeme s medem, ale nedávat medu moc, aby směs nebyla lepivá). Za stálého mícháme počkáme až se vytvoří karamel. Hotovou hmotu necháme vychladnout. Nakonec nalámeme na drobnější kousky a přidáme sušené ovoce.
Publikováno 11.3. 2015 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.