Jáhly jsem si poslední dobou oblíbila, jsou geniální bezlepkovou a zdravou potravinou. Pokud vám nebo dětem moc nešmakují, zkuste z nich upéct ovocné sušenky. Nám moc chutnaly.
Na necelé dva plechy sušenek potřebujeme:
Jáhly dvakrát spaříme v cedníku či sítu vřící vodou. Pak je zhruba 10 minut vaříme (v 0,4 litru) vody se špetkou soli. V poslední minutě přidáme ovesné vločky. Pokud je třeba, slijeme přebytečnou vodu. Smícháme dohromady s rozmixovaným ovocem, pudingovým práškem a ostatními přísadami. Pokud používáte stévii v tabletách je třeba ji pořádně rozpustit například v rozmixovaném ovoci. Na plech či pečící papír děláme malé placičky, pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25 minut.
Publikováno 5.8. 2015 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.