Nedávno jsem v televizi natrefila na pořad kouzelné bylinky. Právě vařili bezový sirup s borovicovými výhonky. Protože je teď sezóna bezových květů a smrkových výhonků, rozhodla jsem se sirup v trochu pozměněné formě připravit.
Na zhruba litr a půl sirupu potřebujete:
Vodu s cukrem přivedeme k varu. Odstavíme a počkáme až vychladne. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme. Necháme přikryté macerovat na chladnějším místě, ale ne v lednici (měla jsem ve sklepě). Po čtyřech dnech scedíme přes sítko do čisté láhve (radši jsem ji vyvařila). Skladujeme v lednici. Barva je tmavá kvůli třtinovému cukru, z bílého cukru bude limonáda světlá. Chuť je jiná než u klasické bezinkové limonády, mě připomíná ledový čaj.
Publikováno 29.5. 2016 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.