Minulý rok jsme dostali od kamarádky sušenou dýni, dětem moc chutnala - mají teda rády všechno sušené ovoce, tak mě napadlo ji vyzkoušet usušit. Našla jsem si na netu různé recepty na sušenou dýni. Vždy ji bylo potřeba několik dní marinovat v nálevu a pak teprve sušit. Ale nechtělo se nám čekat několik dní. Rozhodla jsem se dýni rozmixovat a vysušit ji stejně, jak dělám s ostatním ovocem. Dýni Hokaido jsem tedy nakrájela na kousky, krátce povařila (10 minut) a po té rozmixovala. Přidala jsem citrónovou šťávu, med a skořici. Směs jsem rozetřela na velký plech asi v půlcentimetrové vrstvě. Ještě jsem pro dekoraci vyryla napovrchu proužky. Sušila jsem v troubě na 60°C asi čtyři hodiny. Nakonec jsem placku rozkrájela na obdélníčky. Jestli něco zbyde, budu uchovávat v lednici:). Děti se na to vrhly, samotnou mě překvapilo, jak je to dobré, a proto dávám tento recept i sem.
Na velký plech potřebujeme:
Publikováno 1.9. 2016 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.