Jediné, co na podzimu kromě barevného listí mám ráda, jsou dýně. Naprosto univerzální zelenina. Letos jsem ji ještě nedělala na sladko, ale shlédnutím Věruščiny dýňové buchty se mi začaly sbíhat sliny. Vyzkoušela jsem tedy dýňový cheescake, opět upravený do trochu zdravější podoby. A byl výborný.
Na malou dortovou formu (průměr 23 cm) potřebujeme:
Na korpus:
Cornflaky se semínky podrtíme nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme med a máslo a napěchujeme na dno dortové formy. Dáme předpéct na 10 minut na 180°C. Upečenou dýni (peču na měsíčky na 180°C asi 20 minut) rozmixujeme s vajíčky, tvarohem, cukrem, kořením a rozeřátou tabulkou čokolády (do té přidáme lžičku kokosového nebo jiného tuku). Náplň zarovnáme na předpečený korpus a pečeme ještě zhruba 35 minut.
Publikováno 5.10. 2016 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.