Slaný karamel jsem párkrát ochutnala na dortu a dost jsem mu propadla. Zvlášť skvělý je v kombinaci s granátovým jablkem. Takže, když jsem dnes chtěla udělat jako slavnostní nedělní moučník ovocný salát s granátovým jablkem, nabízelo povýšit ho právě karamelem. Recept na karamel jsem si našla, protože jsem ho nikdy nedělala, a překvapilo mě, jak je jednoduchý:). Na mísu ovoce jsem použila 40 g krystalového cukru s 20 g másla a 1/3 lžičky soli. Toto jsem rozpustila v kastrůlku a míchala dokud směs nezměnila hustotu a barvu, pak jsem vmíchala trochu mléka, aby karamel zůstal tekutý. Karamelem jsem zalila nakrájené ovoce. A protože jsme den strávili na zahradě, kde jsme mimo jiné trhali fialky na sušení, tak jsme jich pár dali i do salátu. Zkuste to, nám moc chutnaly. Jen je se to prý nemá přehánět s jejich množstvím.
Přemýšlela jsem o tom, zda karamel můžu řadit mezi zdravé dobroty. Vzhledem k tomu, že v salátu (4 porce) vyšly na každého v přepočtu dvě kostky cukru, jsem si řekla, že můžu. Když například ve dvou deci ovocného džusu je jich pět...
Publikováno 26.3. 2017 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.