Mrkvánky - šátečky z těsta s mrkví jsou docela známé. Jsou zdravější, protože část mouky nahradíte mrkví, navíc nemusíte tolik sladit cukrem, protože mrkev těsto i osladí. Trošku jsem si pohrála s detaily s tmavého těsta (přidala jsem kakao), abych dosáhla vzhledu ptáčků. Upečené ptáčky jsem napíchla na špejle a jsou nachystané pro koledníky:). Recept jsem převzala odsud.
Smíchala jsem:
Těsto jsem vyválela, formičkou na taštičky z něj vykrájela kolečka a naplnila je malým množstvím tuhé marmelády smíchané s mákem (když dáte hodně marmelády, bude při pečení vytékat). Z tmavého těsta jsem doplnila zobáčky a oči a dala péct na cca 15 minut na 170°C.
Publikováno 14.4. 2017 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.