Lehký, osvěžující dezert, ideální na léto. Lze na něj použít ovoce nebo kompot, co najdete doma, a ořechy či semínka, co máte zrovna doma. I u nás vznikal stylem, co dům dal.
Základ košíčku je vlastně, jak se dnes říká, raw :). Můžete si ho připravit den předem, hezky se rozleží. My jsme na 14 košíčků použili:
Na krém je potřeba:
Vše, co patří do základu rozmixujeme výkonným mixérem na jednotnou hmotu - mohou v ní zůstat malé kousky ořechů. Nejlépe aspoň hodinu odleželou hmotou tvarujeme košíčky (jako formu jsem použila papírové košíčky vložené do formy na muffiny). Potom vyšleháme vše, co je potřeba na krém, a košíčky naplníme.
Datlovou pastu jsme si doma oblíbili, koupili jsme ji přes internet ve větším množství (kupujeme tak i ořechy za nižší cenu, takže se poštovné vyplatí). V lednici zabalená vydrží velmi dlouho a proti jiných alternativním sladidlům má velmi sympatickou cenu:).
Publikováno 23.5. 2017 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.