Máme rádi arašídy a máme rádi arašídové máslo. Tak jsem se rozhodla pro arašídové cukroví a bylo fakt dobré. Chuťově i strukturou připomínalo chalvu.
Na 40-50 kuliček potřebujeme:
Arašídy opražíme na sucho na pánvičce a rozmixujeme na výkonném mixéru s vločkami na hmotu, která konzistencí připomíná kaši (fáze než se z arašídů stane burákové máslo). Přidáme med a sušené mléko a dobře promícháme. Tvarujeme menší kuličky. Kuličky můžeme vylepšit čokoládovou nebo karamelovou polevou (40 g cukru rozpustíme se 40 g másla a špetkou soli, rychle než karamel zhoustne pokapeme kuličky).
PS: Vždy jsem brala arašídy jako takovou obyčejnou, prázdnou a tučnou plodinu, překvapilo mě, kolik obsahují vitamínů a minerálů. Začínám je v kuchyni více využívat.
Publikováno 18.4. 2018 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.