Nápady pro Aničku.cz

Dýňové perníčky s čokoládou



Když se vám dostane do ruky velká dýně, tak hledáte, co vše můžete z dýně vytvořit. Naštěstí je to velmi univerzální plodina, takže se přes polévku, placičky, muffiny, salát, cheescake, můžete dostat až k sušenkám. Tyhle jsou krásně voňavé a hned měkké.

Na jeden velký plech sušenek potřebujete:

  • 2 hrnky hladké mouky (celozrnná pšeničná, špaldová, kombinace půl na půl rýžová s pšeničnou apod.)
  • 1,5 hrnku dýňového pyré (rozmixovaná pečená dýně)
  • 2 vejce
  • 6 lžic cukru (nebo adekvátní množství stévie)
  • lžička kypřícího prášku
  • 2 lžičky perníkového koření (skořice, badyán, hřebíček)
  • 80 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
  • hrst slunečnicových nebo sezamových semínek

Všechny přísady smícháme dohromady. Z těsta vytvoříme na plech malé bochánky. Pečeme na 180 °C 25-35 minut podle velikosti perníčků.

Doporučuji čokoládu nevynechávat, dodá perníčkům šmrnc, lze nahradit nasekanými rozinkami.

 

 

 

 

Publikováno 24.9. 2019 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět