Výborný nepečený dezert z pohanky, datlí a semínek. Tohle spojení by mě nenapadlo, děti si dezert vybraly v Kuchařce ze Svatojánu. Trochu jsme ho pozměnili - použili jsme to, co bylo doma. Hutnost dezertu jsem nakonec odlehčila krémem.
Na dezert (ve formě nebo plechu cca 16x30 cm) potřebujeme:
Pohanku namočíme den předem - vodu v mezičase dvakrát slijeme a vyměníme. Rozmixujeme pohanku s datlemi a semínky. Přidáme kakao a máslo. Hmotu rozmažeme na pečičí papír vložený v zapékací míse nebo pekáčku. Necháme, pokud možno, cca hodinu stuhnout v lednici. Mezitím smícháme smetanu, pomazánkové máslo a med. Krém potom namažeme na dezert a posypeme strouhanou čokoládou. Dezert se ve formě špatně krájí, doporučuji tedy před mazáním vyndat ho i s pečicím papírem na prkýnko a pak jej tam už nechat. Krájíme na malé kousky, sníte jej méně, než klasické buchty.
Publikováno 28.4. 2020 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.