Pokud máte na zahradě cuketu, dobře znáte to období, kdy ji děláte na sto různých způsobů. To mě letos vedlo k tomu vyzkoušet něco nového. Recept jsem našla na internetu a upravila ho podle našich chutí. Byla jsem z výsledku nadšená, tak jsem se o něj rozhodla podělit i s vámi.
Na jeden plech potřebujete (2-3 porce):
Cuketu nastrouháme najemno, osolíme (cca 2 lžičky) a necháme pár minut pustit vodu. Potom cuketu vymačkáme a smícháme s ostatními přísadami. Těsto vylijeme na plech, nejlépe na pečicí papír/silikonovou podložku. Pečeme na 180°C asi 30 minut. Placku necháme mírně vychladnout a potřeme náplní. Já jsem použila naši oblíbenou bryndzu (125 g) smíchanou s trochou zakysané smetany a osmaženou cibulku. Pomocí pečícího papíru placku zarolujeme. Lze krájet na tlustší proužky.
Publikováno 23.7. 2020 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.