Dejte jáhlám šanci! Tohle je velká dobrota a navíc superzdravá. Jáhly jsou bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.
Na 12 malých (nedělejte velké, jsou syté) muffinů potřebujete:
Jáhly spaříme horkou vodou v cedníku (aby nebyly hořké). Uvaříme je v mléku s nasekanými rozinkami a špetkou soli do měkka (15-20 minut). Do horké směsi přidáme kakao, nalámanou čokoládu a nakonec med. Smícháme (celou směs lze i rozmixovat tyčovým mixérem, pokud vám jáhlové kuličky vadí). Mandle rozmixujeme na konzistenci krupice a přidáme je do jáhel, čímž hmotu zahustíme. Kupičky směsi vkládáme do košíčků. Nepečeme, necháme jen ztuhnout.
Publikováno 9.9. 2020 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.