Nápady pro Aničku.cz

Vánoční přání s čajem



Chcete někomu věnovat nebo poslat originální přání? Vytvořte si s námi tohle "konvičkové". Navíc v sobě skrývá malý dáreček. 

Z papíru vystřihneme tvar konvičky. Měla by být nahoře tak široká, aby se nám do ní vešel čajový pytlík + přidat okraje na přilepení. Prostřední část konvičky vystřihneme a podlepíme pauzovacím, nebo pečicím papírem. Pak konvičku přilepíme po okrajích na barevný nebo balicí papír. Horní část nepřilepujeme, abychom tudy mohli zasunout čajový sáček.

Pak si připravíme čajový sáček. Ideální je namíchat vlastní směs bylinek a koření, dáreček tak bude mít větší hodnotu. Prázdné čajové sáčky se dají koupit v drogériích i lékárnách a to v různých velikostech. Osvědčily se mi ty menší sáčky (určené do hrnku). pokud je pořádně naplníte, vystačí i na celou konvičku. Vánoční směs, kterou jsem tvořila, obsahovala citrónovou trávu, bez, sléz, hřebíček, úlomek skořice a badyánu. Můžete se inspirovat složením vašeho oblíbeného kupovaného čaje. Nakonec jsem čajový sáček zahla a pomocí malého kancelářského koníka jsem opatřila provázkem. Pokud malého koníka nemáte, můžete sáček prošít nebo zavázat.

Tip: Zkuste při tvoření (nejen tomto) využívat odpadový materiál - papírové tašky, krabičky, zbytky balicích papírů, staré kalendáře apod.

Publikováno 10.12. 2023 v kategorii Zimní aktivity





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:

Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.



Home Zpět