Nápady pro Aničku.cz

Ovocné trubičky



Chystám svačinky na dovolenou. "Ovocné kůže" jsem tentokrát dělala z angreštu a banánu. Dvě hrsti angreštu jsem rozmixovala se čtyřmi hodně zralými banány a přidala jsem lžíci cukru. Rozetřela jsem na dva plechy pokryté pečicím papírem. Sušila jsem dvě až tři hodiny na 60°C v troubě (záleží na šťavnatosti ovoce i vrstvě hmoty na plechu). Pak jsem dala ještě na půl dne dosušit na sluníčko. Nakrájela jsem na proužky a smotala do krabičky. Delší skladování doporučuji v lednici. 

Vyráběla jsem už z nejrůznějších druhů ovoce, je to pro mě nejjednodušší zpracování, když máme něčeho přebytky. Zároveň se uchovávají vitamíny (proto pomalé sušení na nízkou teplotu). Tady je zimní varianta z jablek a tady z letního ovoce.

Publikováno 25.6. 2018 v kategorii Zdravé dobroty





Chcete-li pravidelně sledovat nové nápady, přidejte se k nám na Facebooku:



Home Zpět