Chystám svačinky na dovolenou. "Ovocné kůže" jsem tentokrát dělala z angreštu a banánu. Dvě hrsti angreštu jsem rozmixovala se čtyřmi hodně zralými banány a přidala jsem lžíci cukru. Rozetřela jsem na dva plechy pokryté pečicím papírem. Sušila jsem dvě až tři hodiny na 60°C v troubě na horkovzduch, vkládám také plochou vařečku do dvířek trouby, aby nebyla zcela zavřena a odvětrávala se. Délka sušení záleží na šťavnatosti ovoce i vrstvě hmoty na plechu. Pak jsem dala ještě na půl dne dosušit na sluníčko. Nakrájela jsem na proužky a smotala do krabičky. Delší skladování doporučuji v lednici.
Vyráběla jsem už z nejrůznějších druhů ovoce, je to pro mě nejjednodušší zpracování, když máme něčeho přebytky. Zároveň se uchovávají vitamíny (proto pomalé sušení na nízkou teplotu). Tady je zimní varianta z jablek a tady z letního ovoce.
Publikováno 25.6. 2018 v kategorii Zdravé dobroty
Vyberte si prosím něco ke čtení z horního menu nebo něco z našeho eshopu.